Marc Chagall-Kongen,tusj og akvarell, 34x27 cmMarc Chagall, Kongen,tusj og akvarell, 34x27 cm

Marc Chagall i Tale Art Museum

Mer enn 100 bilder av Marc Chagall stilles ut i Lillestrøm fra 22.oktober 2006. Dette er en av de største Chagall-utstillinger i Norge på mange år.

Se 44 bilder fra utstillingen

Marc Chagall (1887-1985) er blant verdens største kunstnere i det 20. århundre. Utstillingen i Tale Art Museum omfatter raderinger, litografier, tegninger og akvareller. Foruten motiv forankret i det Gamle Testamentes dramatiske fortellinger, vises Chagall-bilder med motiv fra landsbyliv og sirkus. Bildene hans er en blanding av fantasi, drømmer, visjoner, virkelighet og religion, der hans jødiske bakgrunn spiller en viktig rolle.

Chagall var opptatt av tekstene i Bibelen helt fra tidlig barndom. Bibelen ble for ham en kilde til poesi, refleksjon og inspirasjon. Hans billedlige tolkning av historiene i Bibelen legger vekt på menneskene og deres handlinger. Motivene er konkrete, men kan samtidig oppfattes universale og de er rike på symbolikk.

Chagall arbeidet med bibelserien over mange år. De første 32 arbeidene var klare i 1932, men ikke før i 1956 var serien fullført og ble publisert i 275 eksemplarer som 2-binds samlingen "The Bible". Museet eier serien komplett, som består av 105 raderinger, og denne gang presenteres 40 av disse.

Utstillingen åpner søndag 22. oktober kl 12:00 og er åpen alle dager 12 - 17 unntatt mandager frem til jul.

Last ned utstillinsguide:
Download PDF

Mer Marc Chagall:
Wikipedia
Ekstern Chagallfilm 1
Ekstern Chagallfilm 2

«tilbake